Fotografisanje beba

fotografisanje-beba

Ukoliko ste roditelj koji već ima decu od nekoliko godina, onda ste vrlo verovatno svesni te nepobitne činjenice – koliko deca brzo rastu. Ako se, pak, tek otkrivate u ovoj novoj ulozi, ulozi roditelja nemojte se previše iznenaditi kada odjednom budete vodili svoje dete da ga upišete u prvi razred osnovne škole, zatim na prijemni za srednju školu i kasnije ga ispraćali kada se bude upisivao na fakultet. Prosto je neverovatno koliko vreme brzo leti kada ga merimo time koliko su nam deca porasla. Starijim roditeljima ovo je veoma dobro poznato, i mnogi od njih bi dali sve da vrate one dragocene trenutke kada su njihova deca bila u pelenama, tj. kada su bili bebe. Ima i onih koji se strašno kaju, jer dok su im deca bila u tom najslađem uzrastu nisu zabeležlili mnogo kvalitetnih fotografija kako bi imali dragocene uspomene na neke nezaboravne trenutke. Kada beba dođe malo se o bilo čemu drugom misli, do o njoj, pa mnogi roditelji samo uživaju u trenutku, zaboravljajući da bar na neki način taj trenutak zabeleže i sačuvaju ga od zaborava. Čak i oni koji ne zaboravljaju da fotografišu, već non stop vade svog „idiota“ i škljocaju nad bebom, nisu sebe osigurali da će imati vredne fotografije koje će biti dovoljno oštre, precizne i lepe i koje će sa zadovoljstvom uramiti i držati na vidnim mestima u svom toplom domu. Da ne govorimo o tim prvim albumima fotografija deteta, koje bi trebalo da na veran način proprate najvažnije trenutke u njegovom odrastanju…sve to, ukoliko želite da bude lepo i dragoceno, zahteva povremeno unajmljivanje profesionalnog fotografa.
Sve bebe su lepe, zbog čega mi je potreban profesionalan fotograf da bi ih fotografisao? – možda su se mnogi od vas zapitali. Pre svega, da profesionalni fotografi nisu porebni u ovo današnje vreme, kada svi imamo i mini fotoaparate ugrađene u mobilne telfone, ovaj posao bi već odavno izumreo; to što smo još uvek tu, i što nas ima da propratimo najvažnije događaje kako javne tako i privatne, što nas ima da pravimo izložbe i sl. to samo potvrđuje da je profesionalna fotografija u svakom njenom obliku veoma dragocena i nezamenljiva. Svoju bebu ste sigurno više puta fotografisali, i koji god amaterski fotoaparat da imate i koliko god da Vam je vešta ruka, Vaša beba na fotografiji neće izgledati baš onako slatko kao što izgleda uživo. To ne znači da Vi trebate da prestanete da fotografišete Vašu bebu, i da veoma često zovete profesionalnog fotografa za ovu uslugu, ali sigurno ćete biti prezadovoljni ako u svojim porodičnim albumima budete imali bar nekoliko profesionalnih fotogorafija Vaše bebe; nekoliko najlepših fotografija Vašeg deteta u onom najslađem uzrastu. Na profesionalnim fotografijama Vaša beba će izgledati upravo onako kako uživo izgleda, oštrina i svetlost na fotografiji dozvoliće da se vidi njeno smežurano i nasmejano bebasto lice, njene oči imaći isti oni sjaj koji imaju kada gledaju uživo u Vas… znate i sami šta Vas sve inspiriše kada se zagledate u Vašeg mališana, i to je ono što ćemo mi uspeti da zabeležimo na fotografijama. Od svih fotografija koje imate, ali i koje ste ikada videli, sigurni smo da će Vam omiljene i najlepše biti upravo one fotografije Vaše bebe koje smo mi uradili. I to ne samo zbog toga zato što je Vaša beba u pitanju, već i zbog kvaliteta same fotografije.
Bebe često mogu biti nemirne, neraspoložene, razdražljive i plačne, i zato je prilikom njihovog fotografisanja vrlo važno imati dovoljno strpljenja i uhvatiti pravi trenutak; obucite Vaše dete u omiljenu benkicu, ili odaberite nekoliko njih; stavite joj i zimsku kapicu ili osmislite kako želite da je fotografišete pored nekog cveća možda, ili pored Vašeg kućnog ljubimca; ideja je mnogo, samo pusitite mašti na volju i iskoristite to što Vam dolazi profesionalni fotograf u kuću. Da li fotografisati bebu kako spava? Dok je u benkici, ili u pelenama, ili skroz golu, kao od majke rođenu? Fotografisanje bebe u društvu starije sestre ili brata, može biti lep izazov, pogotovo ako je starije dete još uvek u periodu ljubomore… Ima mnogo varijanti, mnogo mogućnosti da se Vaša beba fotografiše na najlepši mogući način, u pravoj toploj porodičnoj atmosferi, koju će samo ove profesionalne fotografije uspeti da prenesu. Ukoliko ste, kao i većina roditelja željni toga i da fotografišemo Vaš porodični portret sa malom bebom i to možemo sa zadovoljstvom uraditi. Zaista je greota dozvoliti da najlepši period za jednog roditelja – kada ima bebu, projuri, a da se ne usnimi bar nijedna kvalitetna fotografija. Zbog toga, nemojte se dvoumiti, jer beba će brzo odrasti i neće biti druge prilike. Samo jednim pozivom možete saznati sve što Vas dodatno zanima u vezi sa ovom uslugom – fotografisanje beba, i u vrlo kratkom roku ugovoriti Vaš temin za jedno takvo porodično fotografisanje. Od svih fotografija na ovom svetu najlepše su i najveselije one sa bebama; obezbedite sebi vrlo lako takve fotografije sa Vašom bebom.