Fotografisanje dečjih rodjendana

fotografisanje decijih rodjendana

Svaki roditelj upoznat je sa time šta znači organizovati jedan dečiji rođendan; ukoliko i Vama nije prvi put da se suočavate sa organizovanjem jednog takvog veselja, onda ste svesni koliko je posla oko svega toga potrebno. Naravno, zadovoljstvo na licu Vašeg deteta nema cenu; ali to zadovoljstvo bi bilo poželjno zabeležiti, i sačuvati od pada u zaborav. Svaki roditelj bi voleo da zabeleži te najlepše godine odrastanja njihovog deteta, da ih sačuva kao najlepšu uspomenu; zahvaljujući napretku tehnologije, danas je sve to lakše izvodljivo; svi smo vlasnici običnih digitalnih fotoaparata, tzv.“idiota“ koji imaju opciju i da snimaju video zapise. Međutim, isto tako svi veoma dobro znamo da profesionalno fotografisanje nije isto što i amatersko. Fotografisanje dece, tek je posebna priča, jer koje će dete voleti da sedi i da Vam miruje dok Vi pokuštavate da smirite ruku i da ga fokusirate? Ako ste roditelj koji je već nekoliko puta pokušao da fotografiše dečiji rođendan svog deteta, onda vrlo dobro znate o čemu govorimo; verovatno se zato upravo nalazite na ovim stranicama i tražite nekog ko će Vas rešiti tih muka, da u svoj toj gunguli, jurnjavi, igri dece pokušavate da usnimite bar jednu oštru fotografiju. Možete odahnuti, jer ste upravo pronašli profesionalnog fotografa koji će fotografisati dečiji rođenadan upravo onako kako ste Vi zamislili.

Koliko god da ste organizaciono sposobni, preuzeti na sebe i tu ulogu da na dečijem rođendanu budete fotograf, možda je preveliki izazov; jer najčešće je roditelj, na takvoj jednoj proslavi, zadužen kako za posluženje, da posveti pažnju roditeljima druge dece, ali i svoj deci na rođendanu, tako i da vodi računa da deci bude zabavno, ali takođe da se previše ne zaigraju i da nešto ne bude slupano… i dalje mislite da možete uz sve to da budete zaduženi i za fotografisanje celokupnog rođendana? Iako je Vaše dete slavljenik i biće u centru pažnje ono nije jedino koje treba da se fotografiše; fotografisati jedan dečiji rođendan podrazumeva i fotografisanje druge dece, roditelja, rođaka i prijatelja; poklona; decu u toku igre i zabave; zatim, postoji mogućnost i fotografisanja pojedinačnih portreta svakog deteta, a ne samo slavljenika; takođe, sigurno biste voleli da imate i lepo fotografisani porodični portret na taj lepi dan; valjalo bi takođe fotografisati i animatora, ako je unajmljen da zabavi dečicu; posluženje, i naravno nikako ne smemo zaboraviti taj svečani, taj glavni trenutak na svakom dečijem rođendanu kada dete zamisli želju i dune u svećice na svojoj prelepoj rođendanskoj torti. Samo svi ovi detalji, i sve fotografije zajedno mogu dočarati tu atmosferu i to veselje koje je na rođendanu bilo. Znate i sami kako neki određeni detalj na fotografiji može aktivirati vrlo jasno i precizno sećanje; a, to je suština zbog koje i fotografišemo, kako bismo održali sećanja na najlepše događaje u našem životu. Ima li lepših događaja u Vašem životu do rođendana Vašeg deteta?

Dakle, svesni ste da zaista ne želite da prepustite fotografisanje rođendana Vašeg deteta nekom amateru… ne želite da rizikujete da ostanete bez kvalitetnih fotografija koje će zabeležiti taj važan dan u životu Vašeg deteta. Fotografije sa svakog rođendana su najbolji pokazatelji kako se dete menjalo kroz odrastanje, kako je napredovalo; i to su zaista uspomene koje nemaju cenu. Uostalom takve jedne profesionalne fotografije dečijeg rođendana, značiće ne samo Vama kada Vam deca odrastu, pa ćete uz njih moći da se prisećate tih prelepih dana dok su bili mali, već će sigurno i oni sami voleti da imaju takve fotografije, kako bi pokušali da se napregnu i prisete tih najlepših dana u njihovom detinjstvu.

Uostalom, niko ne spori da se dečiji rođendan mora fotografisati, i niko prilikom organizcije jednog takvog rođendana ne zaboravlja da je potreban i fotoaparat; ono o čemu je glavna reč je pitanje – da li je za fotografisanje dečijeg rođendana zaista neophodno unajmiti profesionalnog fotografa? Opet ćemo ponoviti ono što smo rekli na početku ovog teksta, a to je da ako ste samo jednom organizovali dečiji rođendan i pri tome pokušali da preuzmete ulogu fotografa na sebe, onda znate zašto Vam je potreban profesionalni fotograf. Imajte na umu da će deci biti mnogo interesantnije da poziraju pred nekom novom osobom koja drži taj veliki neobični fotoaparat u rukama, nego pred Vama, ili pred nekim rođakom. Dobar fotograf koji ima iskustva sa fotografisanjem dečijih rođendana znaće i kako da priđe toj deci, da ih nasmeje i da im sâmo fotografisanje učini veoma zabavnom i interesantnom aktivnosti koja će čak upotpuniti zabavu na sâmom rođendanu. Pored toga nijedna fotografija fotografisana amaterskim fotoaparatom neće nikada moći da se uporedi sa fotografijom profesionalnog fotoaparata.

Ako i ste i Vi oni roditelji koji bi najviše voleli da njihova deca nikada ne odrastu, onda je najbolji način da ih sačuvate malima upravo – profesionalna fotografija. Bez obzira na naše želje, deca odrastaju i to vrlo brzo, dok samo trepnemo i već su veliki; zbog toga je važno reagovati dok su mali i biti prisutni u svakom trenutku njihovog detinjstva, te one najvažnije i najlepše trenutke poput dečijih rođendana propisno zabeležiti fotografijama. Naš tim fotografa ima veliko iskustvo sa decom i gužvama na dečijim rođendanima; uradili smo zaista mnogo profesionalnih fotografija takvih važnih događaja u životu svakog roditelja, i te fotografije se sve uredno čuvaju u specijalnim albumima, a neke od njih, uramljene, vise na zidu i upotpunjavaju toplinu porodičnog doma. Svi roditelji koji su nas samo jednom unajmilili da propratimo i fotografišemo dečiji rođendan, zvali su nas opet i za sledeći, ili za rođendan drugog deteta; proverite i sami zbog čega.